Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Träffa The Conversation i höst och nå ut internationellt!

Tidningar i affär. Foto.

Är du en forskare eller doktorand som vill skriva för en global publik? Lunds universitet ger dig möjlighet att pitcha för den internationella nyhetssajten The Conversation.

The Conversation är en politiskt obunden nyhetssajt där forskare vid medlemsuniversitet själva, med stöd av en redaktör, skriver populärvetenskapliga nyhetsartiklar, analyser och debattinlägg på engelska inom sina expertområden. Lunds universitet har varit medlem sedan 2017.

I arbetet för ökat internationellt genomslag har rektors ledningsråd, där alla dekaner ingår, tagit fram några gemensamma åtgärder. En av dessa är att genom ökat deltagande i The Conversation få större internationellt genomslag för vår forskning.

I höst erbjuds det flera möjligheter för dig att lära dig mer om The Conversation och utveckla dina egna artikelidéer.

Alla träffar kommer att hållas i Botaniska museet.

Digital introduktionsträff: 24 oktober klockan: 11:30-12:30.

Öppet för både forskare och kommunikatörer, samt andra medarbetare intresserade av forskningskommunikation.

Läs mer och anmäl dig här: Introduktionsträff om The Conversation

Interaktiv workshop i Lund: 13 november klockan: 10:00-12:00.

Tillsammans med vetenskapsredaktören Miriam Frankel kommer The Conversations unika redaktionsprocess att utforskas. Det kommer även erbjudas tips om stil, ton och struktur med exempel. Dessutom tittar vi på hur du kan pitcha dina idéer och olika tillvägagångssätt för att skriva artiklar.

Läs mer och anmäl dig här:  Interaktiv workshop med The Conversation

Enskilda möten: 13 november klockan: 13:00-16:00

Dessa möten, som varar cirka 15 minuter, kan hållas på svenska om så önskas. För att delta i dessa möten bör du förbereda dina idéer i förväg.

Läs mer och anmäl dig här:  Interaktiv workshop med The Conversation

Tre frågor till Paul O’Shea, universitets mest lästa forskare på The Conversation:

Porträttbild på Paul O’Shea.

Hur upplevde du samarbetet med The Conversation?
– Över lag har mina erfarenheter varit mycket positiva. Redaktörerna är mer lyhörda än redaktörer på vanliga medier. De är också mer ”hands-on”, vilket ibland kan vara en utmaning, men i slutändan vill de bara förbättra texten och säkerställa en hög standard, vilket jag verkligen uppskattar.

Vad fick din medverkan för resultat?
– Resultaten har varit fantastiska. Även om en del feedback är negativ är det glädjande att se att människor läser ens arbete, delar det och debatterar det. Den stora räckvidden för Conversation har också lett till nya samarbeten. Jag skrev till exempel flera artiklar om politiken kring OS i Tokyo, vilket ledde till att jag blev inbjuden till ett internationellt projekt om OS och publicerade en peer-reviewed artikel om ämnet förra våren. På samma sätt ledde Covid-artiklarna till en vetenskaplig artikel som författades tillsammans med min kollega vid centrumet, Nicholas Loubere, och en svensk forskare vid Försvarshögskolan, och en annan som för närvarande granskas.

Har du några tips till forskare som funderar på att använda plattformen?
– Ja, mitt råd är att inte vänta tills din peer-reviewed artikel eller bok är ute. Akademisk publicering är tidskrävande, och det av goda skäl. Men att skriva en Conversation-artikel är ett bra sätt att tänka igenom betydelsen av en idé/fall/hypotes etc. Så för mig är Conversation någonstans du kan gå med idéer som du kan börja utveckla.

Paul O’Shea har totalt åtta artiklar publicerade i The Conversation med totalt nästan två miljoner läsningar om man räknar med alla språkversioner.

Paul O’Shea i The Conversation

Hans mest lästa artikel har 900 000 läsningar om man räknar både engelska och franska: Sweden and Japan are paying the price for COVID exceptionalism.