Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunchdax med Åsa Thormählen

Åsa Thormählen med lunch på LUX
För Åsa Thormählen är lunchen essentiell, både som ett viktigt kostintag och för att få inspiration i arbetet.

Varje dag lunchar drygt 800 medarbetare inom förvaltningen. Men vad äter de för mat? Var äter de den? Och vad snackar de om? Lunchdax tar pulsen på våra kollegors lunch. Denna lunchlåda tillhör Åsa Thormählen, internationell koordinator på sektionen HR.

Det blir en sallad på LUX’ restaurang, där hon är stammis. Åsa har ett speciellt förhållande till LUX eftersom hon var med från början när LUX projektet föddes 2009. Hon är mycket nöjd med resultatet.

- Jag älskar LUX! Det blev precis så härligt som jag hoppades. Massor med människor och roliga möten, mitt på Kunskapsstråket, säger Åsa Thormählen.

Åsa går hit flera gånger i veckan, för att luncha och träffa kollegor, eller bara för att jobba på egen hand.

- LUX är den självklara mötesplatsen för mig, säger Åsa Thormählen.

För Åsa är lunchen en mycket viktig del av arbetsdagen. Det är essentiellt både för hennes inspiration och kostintag, eftersom det är den enda tillagade maten hon äter under dagen.

- Jag är urusel på att laga mat och lagar nästan aldrig mat hemma. Om jag har med matlåda så är den färdiglagad från frysdisken, säger Åsa Thormählen.  

På luncherna brukar Åsa förena nytta med nöje. Hon bokar ofta in lunchmöten med kollegor.

- Det är trevligt och synnerligen effektivt. Det blir mer öppna och opretentiösa möten när man ses på en restaurang för att äta samtidigt. Folk är mer raka och ärliga och deras filter är borta, säger Åsa Thormählen.

Åsa har arbetat länge på universitetet och inom många olika delar av organisationen. Det har gett henne ett brett kontaktnät, erfarenhet och mycket ”know-how”.

Som internationell koordinator har hon bland annat utvecklat ett karriärkoncept på engelska för unga forskare som syftar till att vara ett stöd för forskarna i deras arbete och karriär. Femhundra forskare deltog första året. Hon är även involverad i ett projekt för HR-strategier. Det projektet tror hon kommer bli en guldgruva för utveckling av HR-frågor, kommunikation, samverkan och forskningsservice.

För tillfället arbetar Åsa Thormählen också med implementeringen av den internationella handlingsplanen.